ÄITIENPÄIVÄ on Kalevi Kalemaan kirjoittama huikea draama. Se kertoo kahdesta naisesta, Sylvistä ja hänen tyttärestään; äitiydestä, avioliitosta ja naisena olemisen vaikeudesta.

Äänekosken teatteri Äitienpäivä - juliste

Juliste Maria Kymäläinen, valokuva Noora Pajala

Ohjaus: Kirsi Sulonen

Lavalla: Taina ja Pauliina Myyryläinen

Äitinä oleminen ei ole helppoa. Yhteiskunta ja neuvolajärjestelmä, naapurin tädit, äiti, anoppi ja puoliso esittävät jokainen oman mielipiteensä siitä minkälainen on hyvä äiti. Saako äiti tehdä töitä? Saako äiti olla urakeskeinen? Pitääkö lasta hoitaa kotona? Tissiä vai pulloa?

Kalevi Kalemaan näytelmä Äitienpäivä sijoittuu 60-luvulle, mutta vielä vuonna 2012 vauvalehtien palstat täyttyvät näistä samoista keskusteluista.

Sylvi on köyhän perheen, tavallisen levysepän ja ankaran äidin tytär. Jo nuorena hän päättää, että tekee kaikkensa, jotta hänestä tulee jotakin. Tällä määrätietoisella matkalla sivuhenkilöiksi joutuvat niin aviomies kuin lapsetkin. Sylvi menestyy poliittisesti, mutta elämä ei ole helppoa. Avioliitto, perhe-elämä ja korkea-arvoinen asema ei ole yksinkertainen yhtälö. Työelämässä Sylvi kokee jäävänsä itseään lahjattomampien miesten jalkoihin. Hän on ammattilainen, mutta munaton ammattilainen. Aviomiehen uskottomuus, rakkaussuhde toiseen mieheen sekä riidat värittävät Sylvin elämää. Eikä tästä kaikesta vähiten kärsi Sylvin ainoa tytär, veljiensa varjossa kasvanut Raili. Kun äitienpäivä koittaa, on aika selvittää menneisyys. Mitä todella on tapahtunut? Kuka on perheessä todella valtaa on pitänyt? Mitkä ovat vaietut salaisuudet?

”En minä elettyä kadu. Vain elämättä jäänyt minua harmittaa!”

Ensi-ilta

Äänekosken Teatterissa, Painotalolla lauantaina 8.9.2012 kello 19.00

Muut esitykset

Syyskuu

Lokakuu

Esitys alkaa torstaisin kello 19.00, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 14.00. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Esitystä ei suositella lapsille.

Liput

Varaa lippuja täältä: https://www.aanekoskenteatteri.fi/?page_id=448 tai puhelimitse numerosta 044 9250043 ( mikäli numero ei vastaa, soitamme sinulle )