Ensi-ilta lauantaina 10.06. 2006 kello 18.00

Rantapuiston kesäteatterissa

Ohjaus Kari Kaijanaho

Kuten kaikki tietävät Hanna Kattilakoski ei rakasta poliiseja. Ei ainakaan Rillirouskua eikä Isonapaa. Mutta ei se mitään. Tunne on molemminpuolinen. Kaiken lisäksi on rasittavaa olla äiti ja perunatutkijan puoliso. Lomaa siinä tarvitaan.

Poliiseillahan on alituinen kiire – SorkkarautaSalonen on hukassa ja PankkiholviHelvikin lienee vielä vapaalla jalalla. Siksi loma ei ole lainkaan hullumpi ajatus. Etenkin, kun lomalla saa olla rauhassa Kattilakoskien perheeltä.

Alibullenin neidit, Halise ja Helga eivät sen sijaan pidä lomaa, vaan leipovat, järjestävät puutarhakutsuja ja tanssivat. Niin – pääasiassa keskenään. Kattilakosken tyttäret Heinähattu ja Vilttitossurakastavat neitien leivonnaisia lähes yhtä paljon kuin poliisit. Johtuuko se ehkä siitä, että tytöt ovat ryhtyneet salapoliiseiksi?

Mutta keitä ovat salaperäiset taiteilijaveljekset Kustaa ja Adam Rubens, jotka ilmaantuvat Kattilaskoskien mökkinaapureiksi Vihijärvellä? Pankkirosvojako vai vankikarkureita? Heinähattu ja Vilttitossu tutkivat asiaa. Kun Alibullenin neidit saapuvat tervehtimään lomalaisia, tilanne saa uhkaavan käänteen. Ai miksikö? No tietenkin siksi, kun neideillä on mukanaan kallisarvoinen reseptikirja!

Miksi taiteilijat uivat vain öisin? Saako Hanna Kattilakoski pyörittää hulavannettaan? Kuka on Faruk? Selvittävätkö Heinähattu ja Vilttitossu tilanteen?