Ensi-ilta keskiviikkona 11.11.2009 kello 19.00
Äänekosken teatteri  Mielipuolen päiväkirja
Äänekosken teatteri Mielipuolen päiväkirjan juliste

“Mitä virka-arvoon tulee ( sillä ensimmäiseksi meillä on ilmoitettava virka-arvo ) niin hän oli sitä mitä nimitetään ikuiseksi nimineuvokseksi, virkamies josta kuten tunnettua monenmoiset kirjailijat ovat yllin kyllin vitsailleet ja veistelleet – ne joiden kiitettävänä tapana on ahdistella sellaisia, jotka eivät pysty puraisemaan takaisin.”

Nikolai Gogol: Päällystakki

“Myönnän, että mieluummin olisin kokonaan jättänyt menemättä virastoon, sillä tiesin jo etukäteen, miten hapan osastopäällikön ilme olisi. Hän on jo monta kertaa sanonut minulle: ‘Kuinka sinun päässäsi on aina tuollainen sekasotku, Veli hyvä?

Välistä sinä heilut kuin heikkopäinen, sotket asiat niin ettei itse saatanakaan ota niistä selvää, otsikon aloitat pienellä kirjaimella, et pane päiväystä etkä numeroa.’ Kirottu haikara!”

Nikolai Gogol: Mielipuolen päiväkirja

Kuten tuosta käsiohjelman kannesta voi nähdä, oli tämän näytelmän alkuperäinen ensi-ilta marraskuussa 1992. Esitys päätettiin lämmittää osaksi Äänekosken teatterin kannatusyhdistyksen 20 – vuotisjuhlaa.

On jännittävää palata 17 vuotta vanhan esityksen pariin. Pian huomasimme, ettei vanhan esityksen lämmittäminen noin vain kävisi, vaan käsissämme on myös uusi esitys, vaikka työryhmän ydin on sama kuin vuonna 92. Tai se ei ole sama, koska me emme ole sitä mitä olimme 17 vuotta sitten eikä näkökulmamme tähän teokseenkaan ole säilynyt muuttumattomana.

Mutta edelleen Aksenti Ivanovits Popristsinin mieltä riivaavat johtajan

Työryhmä:

Ohjaaja :Kari Kaijanaho
Lavastaja :Ryhmä
Puvustaja: Tiina Oksanen, Reija Vehkala
Tiedottaja ja graafikko: Maria Raatikainen
Alkuperäinen juliste: Hannu Holopainen
Musiikin säveltäminen ja toteutus: Pekka Siistonen
Tekniikka: Enu Tikander
Kuiskaaja: Tiina Oksanen
Valokuvat: Tiina Oksanen
Aksenti Ivanovits Popristsin: Kari Taipale

Äänekosken teatteri Mielipuolen päiväkirja. Kuva Tiina Oksanen