Ensi-ilta keskiviikkona 10.03.2007 kello 19.00
Ohjaaja: Antti Viitamäki

Kuva Antti Viitamäki

Omalaatuinen vanha rouva Ethel Savage saa suuresti rakastamansa aviomiehen kuoleman jälkeen erikoisen idean: hän haluaa auttaa tavallisia ihmisiä toteuttamaan näiden mitä kummallisimpia unelmia.

Miljoonaperintönsä puolesta pelkäävät ottolapset haluavat panna järjettömälle hankkeelle lopun ja järjestävät rouva Savagen Luostari-nimiseen hoitolaan.

Rouva Savage ei kuitenkaan ole luovuttajatyyppiä. Hän on päättänyt antaa ahneelle jälkikasvulle opetuksen: lapset huomaavat pian, että heidän on palattava hoitolaan, sillä valtavasta omaisuudesta ei näytä olevan enää tietoakaan.

Jos kohta julkikuvastaan ja asemastaan huolestuneet lapset ehkä kaipaavatkin ravistelua, rouva Savage huomaa hoitolassa että hänellekin on annettu mahdollisuus tarkistaa omia arvojaan: Luostarin muut asukkaat eivät näennäisestä hupsuudestaan huolimatta ehkä olekaan niin vieraantuneita todellisuudesta kuin mitä alkuun voisi kuvitella.

Kuva Maria Raatikainen

Mikä ihmiselle ja ihmisille on todella tärkeää? Miten paljon se todellisuus, jota me olemme tottuneet pitämään itsestäänselvyytenä, ylipäätään merkitsee yksilötasolla? Ja mikä sanelee ihmisen arvon?

Asetelmia useampaan kertaan päälaelleen kääntävä näytelmä on täynnä toinen toistaan hurmaavampia ja hykerryttävämpiä hahmoja, yllättäviä tilanteita, terävää dialogia ja kitkerissäkin kyynelissä kimmeltävää iloa.

Kuva Antti Viitamäki

Kuva Antti Viitamäki