Teksti Philip Ridley
Ohjaus Pilvi Honka

Ohjaaja Pilvi Honka

Ohjaaja Pilvi Honka


Ryhmä Äänekosken nuorisoteatteri Varjolapset

Kipinähai on Lontoolaisen 14-vuotiaan Jaken tarina. Se on nykyisin liian monen tarina. Se on myös tarina Suomesta. Enemmän kuin koskaan aiemmin, se on tarina nuorista Äänekoskella.

Jake piiloutuu kiusaajiltaan korkean kerrostalon katolle. Paikalle saapuu suuri joukko nuoria, jotka kaikki piiloutuvat joltain. Ympärillä vellova maailma on raju ja monet ovat sitä suojassa vahvojen rooliensa takana. Aikuiset ovat poissa ja turvakaiteet ovat ruostuneet. Olosuhteet ovat lohduttomat.

Nuoret eivät ole keskeneräisiä, tyhmiä, julmia, vaikeita, äänekkäitä tai pinnallisia. Kipinähaissa he kasvavat. Kuuntelevat ja puhuvat. He itse luovat tilan, jossa voi hetken hengähtää ja olla toisten kanssa yhdessä. Toivo ei ole vielä kadonnut…

Äänekosken teatteri on aloittanut pitkän tauon jälkeen oman nuorisoryhmänsäVarjolapset. Siihen kuuluu 19 nuorta Ääneseudulta. Ryhmää vetää itsekin nuoruutensa Äänekoskella viettänyt paluumuuttaja Pilvi Honka. Honka on opiskellut teatterialaa keskittyen lasten- ja nuorten teatteriin sekä soveltavaan teatteriin.

Varjolasten ensimmäinen produktio on kunnianhimoinen yritys saada nuorten ääni kuuluviin. Nuoret pääsevat itse vaikuttamaan kaikkiin esityksen tekoon liittyviin osa-alueisiin ja jopa säveltävät musiikin esitykseen itse! Ryhmän suurena haaveena on pystyä jatkamaan toimintaansa tulevaisuudessakin.
Ryhmillä on mahdollisuus tilata Kipinähai ja siihen liittyvä työpaja myös päiväaikaan! Lisätietoa pajoista alla. Osallistumalla esityksiin ja työpajoihin olet tukemassa tärkeää työtä ja sen kehittämistä! Soveltavan teatterin mahdollisuuksia on pikkuhiljaa alettu ottaa käyttöön perinteisissä teattereissa ja Äänekosken teatteri on tiukasti kiinni ajassa. Jopa askeleen edellä!

Ensi-ilta

Lauantaina 4.12.2010 kello 14.00

Muut esitykset

Joulukuu

Harjoituskuvia

Kuvaaja Tiina Oksanen

VarjolapsetVarjolapsetVarjolapsetVarjolapsetVarjolapsetVarjolapsetVarjolapsetVarjolapset
VarjolapsetVarjolapsetVarjolapset