Mennyt ohjelmisto

Pokka pitää

01.09.2016 - 10.12.2016

  • Pokka Pitää näytelmä on loppuunmyyty. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella varausnumerosta 

044 925 5630.

 

Ensi-ilta lauantaina 5.11.2016

Painotalon Mikkosali, Kalevankatu 2, Äänekoski

Äänekosken Teatteri marssittaa marraskuussa näyttämölleen brittikomedian ehdottoman helmen, Pokka Pitää – Keeping up appearances -näytelmäversion. Luvassa on hillitön parituntinen tuttujen hahmojen seurassa.

Emmet koittaa saada paikallisen teatteriryhmän näytelmää kasaan, ja samalla tehdä kaikkensa, ettei rakas naapuri, Hyacinth, onnistu sotkemaan kaikkea. Itseään näyttämötaiteen lahjana pitävä Hyacinth ei sellaisenaan niele roolijakoa. Ensi-illan lisäksi taidenäyttelykin on tulossa sekä rouva Debden, johon ehdottomasti pitää tehdä hyvä vaikutus. Hyacinthin tiellä on vaan muutama sukulainen ja varsin typerä käsikirjoitus.

IHMISELLINEN MIES

01.09.2016 - 01.06.2017

Sirkku Peltola – Antti Lattu

Siellä se killuu — ensimmäinen tomaatinraakile.

Se löytyi aivan yllättäen tomaattipuskaa kastellessa. Keltaisten kukkien alapuolella näytti olevan jotakin outoa ja vihreää.

Lähempi tarkastelu paljasti sen pieneksi kirsikkatomaatiksi. Nyt enää odotellaan, että poikanen saa väriä, punaista väriä poskiinsa ja vierelleen uusia pikkukavereita.

Elämässä tärkeintä on tomaattien kasvatus – ja se, että sinä itse kasvat siinä mukana.

IHMISELLINEN MIES on tragikomedia tomaatinkasvattamisesta, jossa pääosassa ovat ihmiset.

Ensi-ilta lauantaina 4.2.2017 kello 19:00!

Kesäyön uni

14.08.2017 - 18.09.2017

Kesäyön uni taipuu Varjolasten käsissä komediaksi kahdessa merkityksessä; siinä on onnellinen loppu ja se on hillittömän hauska.

Varjolasten tulkinta vanhasta klassikosta on erityisen itseironinen ja se nostaa näkyville ihmisen naurettavuuden rakastumisen kohdatessa. Tekeekö juuri rakkaudesta hullaantuminen meistä inhimillisiä -ihmisiä?

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille koska Shakespeare on ollut hyvin härskillä tuulella kirjoittaessaan tätä sekoilua!

Ensi-ilta 8.9.2017, kello 18:00.

Suurenmoista!!

22.11.2017 - 31.03.2018

Äänekosken Teatterissa on helmikuusta 2018 alkaen mahdollista päästä 40 – luvun New Yorkiin, kun Painotalon Mikkosalin valtaa Peter Quilterin näytelmä Suurenmoista! (Glorious!).

Suurenmoista! on hellyttävän hauska, mutta koskettava tarina unelmien tavoittelemisesta ja vankasta uskosta itseen. Äänekoskelle näytelmän ohjaa 2016 vuonna loppuunmyydyn Pokka Pitää – näytelmän ohjannut Kirsi Sulonen.

Suurenmoista! perustuu tositapahtumiin ja se kertoo amerikkalaisen laulutaidottoman oopperasensaation, sopraano Madame Florence Foster Jenkinsin tarinan.

Äänekosken Teatterissa oopperalaulajan urasta haaveilevaa Madame Jenkinsiä tulkitsee Taina Myyryläinen. Draamakomedian muissa rooleissa nähdään Tomi Kinnunen, Tarmo Pennanen, Leena Hyttinen, Katja Jäntti ja Outi Pantsar.

Kuva: Katja Sauranen